R

KONKURRENCER PÅ LOLLAND-FALSTER

LF-MESTERSKABET I PIGTRÅDSMUSIK 1964. 29. nov.. 1963. kval. til DM
  
POPSHOW
5.dec. 1965.K.B.E.Hallen, Maribo. Konferencier: Carl Christensen. Dommere: Torben Jørgensen (Popbladet  'Beat') Erik Christensen, Nakskov. Arrangeret af en indsamlingskomite (Til støtte for en sportshal) .Solister: Danny and the Royal Strings - The Queens - The Skyriders - The Shaking Danes.
I forbindelse med 'Nordens største popshow' afholdtes en konkurrence med deltagelse af 20 orkestre fra Lolland-Falster og Sjælland.
 
1. The Victors (Nyk F.) (1000,-)
2. Master Paul and his Chamberlains (Rønnede)(500,-)
3. The Gunfighters (Nakskov) (250,-)
 
The Hangmen (Rødby) - The Servants (Maribo) - Whom - The Holidays - The Dustmen - The Muggers (Maribo) - Kannibalerne - Johnny and his Snakes (Nyk.F.) - William and Shakespeares - The Cadillacs (Gedser) - Five Alive - King Stones - The Flintstones - The Roosters - The Knights - The Mercey Boys (Østofte) - The Monsters.
 
                  
Strike Up The Bands. Parade i K.B.E.Hallen 
 
3000 mødte op til 'Nordens største popshow', hvor de eneste problemer var trafikken. "Især den yngre årgang blev revet med af spillet…ikke så få ældre Maribo-borgere var mødt op for at overvære koncerten, men de fleste holdt sig dog i baggrunden af salen i passende afstand af højtaleranlæggene. Hele arrangementet var præget af frivillig indsats, idet sportsfolk fra byens mange foreninger sørgede for kontrol, servering, garderobe med mere. I hallen var der opstillet boder hvorfra der blev solgt kaffe, the, sandwich med mere" Der blev bortloddet en hel del præmier blandt publikum."Popshowet er uden tvivl det største, der er afviklet på Lolland-Falster" (NyDag 6.12.65)
”Selve hallen dækker et areal paa 5.300 kvm. og er som saadan provinsens næststørste hal – og der skulle saaledes trods det kæmpestore arrangement blive plads til alle. Lidt mere tilbagetrukket plads reserveres for ældre publikummere, der uden brug af vat i ørerne maatte ønske at opleve det store arrangement” (Folketidende 4.12.65)
 
NAKSKOVMESTERSKABET I PIGTRÅD 1965
8. maj. Forsamlingsbygningen, Nanskov. Arr: The Shaking Danes fanclub
Ca. 500 betalende gæster. Publikumsafstemning. Uden for konkurrence: The Shaking Danes
 
1. The Gunfighters
The Firelighters - The Buffalos - El Halcots - The Reatles - The  - The Mercey Boys (Østtofte)
NyDag 9.5.65: "En efter en kom gutterne på scenen. Her stod de i rampelyset. Generte, men med en maske af ligegyldighed i et forsøg på at frigøre sig for den amatøragtige stil, der kendetegner enhver optræden på begynderstadiet. Hårde og selvbevidste virkede de i deres spraglede kostumer. Følsomt og kejtet lod de fingrene glide langs strengene. Prøvende lod de nogle akkorder springe fra strengene. Sangeren greb mikrofonen og frembragt nogle prøvesignaler for at sikre sig en korrekt gengivelse."
 
LF-MESTERSKABET I BEAT OG FOLKEMUSIK 1966
9. februar. Arr: The Shaking Danes Fanclub
Solister: The Immigrants – The Shaking Danes
Ca. 15 ork. deltog
 
LF-MESTERSKABET I BEATMUSIK 1966
30. oktober kl. 15. Forsamlingsbygningen, Nakskov
Arr: DRS (Danny & Royal Strings’ fanclub)
Der var lagt op til det store brag af et mesterskab med talrige store annoncer op til begivenheden.
”Årets store begivenhed i beatmusik” osv. Det forventedes at de forsvarende mestre fra 1964 The Thunderbirds samt fra 1965 The Shaking Danes ville stille op, men Thunderbirds meldte fra.
I forhåndsannoncerne hed det: "Det er en betingelse for de orkestre, der vil deltage, at de skal medbringe en liste over 15 numre, hvoraf 2 ved udtrækning skal spilles i konkurrencen. Professionel dommer samt publikumsafstemning. Stationære anlæg" samt ”DRS lover pop for alle pengene – 8 kr. – og hvad der er mere vigtigt – det bliver god pop. Man har nemlig besluttet at stramme kvalitetskrave betydeligt, således at kun de bedste orkestre kan komme i betragtning ved kåringen” (Lo 15.10.66)
Over 800 unge overværede konkurrencen og ballet. (Dans til Danny and the Royal Strings – Master Paul and his Chamberlains samt vinderorkesteret. 250-400 gik forgæves, da Forsamlingsbygningen var fyldt. Dommerne Ivan "Melvis" Haagensen (Musiker) og Leif Juhl (Pladeselskabsdirektør) kom på en svær opgave, da de konkurrerende orkestre var færdige med at vise deres kunnen. The Shaking Danes og Johnny and his Snakes fik lige mange points, men sejren gik til Shaking Danes ”da de bedst forstod at sælge varen”, som det hed. The Victors og The Mercey Boys kæmpede om de to næste pladser med en forskel på et halvt point. I den afsluttende popularitetsafstemning vandt Shaking Danes også.
1. The Shaking Danes (Nakskov) (Præmie: Sølvkrus samt pladeindspilning i Corona Studiet)
2. Johnny and his Snakes (Nyk. F.)
3. The Victors (Nyk.F.)
4. The Mercey Boys (Nørreballe)
High Heeled Sneakers - The Flintstones - The Clouds (Nakskov) - The Hangmen (Rødby) -
Dynamite Group (Nyk.F.) - The Knights (Nyk.F.)
“Der herskede en fantastisk stemning på tilhørerpladserne, og alle fik en fornøjelig eftermiddag ud af det, idet musikken gennemgående var af ret god kvalitet” (Lo)
 
BEAT KONKURRENCE
27 oktober 1967. Arr: Cadillac Club. Solister: Les Variations (F) – The Jaybirds
Dommere: Jan Due (The Lions) – Per Larsen (The Jaybirds)
Zeals (København)
Birds of Prey (Køge)
Honey Bees
Who Else
 
LF-MESTERSKABET I BEATMUSIK 1967
12. november. Forsamlingsbygningen, Nakskov. Arr: Beat Dancing Show
Solister: The Javalins (NL/Indonesien) – The Servants – The Vanguards
Dommere var "en journalist og et medlem af en kendt beatgruppe". Hvert orkester skulle indlevere en sætliste med 15 numre, hvoraf dommerne valgte seks stykker ud, som orkesteret skulle deltage med. Hele konkurrencen blev optaget på bånd, således at dommerne kunne genlytte bidragene, hvis der skulle opstå tvivl. Det var der ikke: Både dommere og publikumsafstemningen var enige om placeringen.
I finalen:
1. The Sound 66 (Vandt kontrakter med engagementer for mellem 1000,- og 2000,- kr)
2. Johnny and his Snakes (Nyk.F.)
3. The Tormentors (Sakskøbing)
4. The Up or Down Sect (Nyk.F.)
 
Præmier til alle deltagende grupper.
Bustransport fra flere købstæder. For første gang var alle tidligere orkestre med en LF-mestertitel opløst, så landsdelen stod uden en mester. Hele showet startede med diskoteksunderholdning. Beskedne 200 unge mødte op.
 
LF-MESTERSKABET I POP 1968. 3. marts. Kval. til DM
 
AMATØRKONKURRENCE
16.juni 1968. Holeby Bio. Arr: Flower Pop. Solistorkester: Young Flowers. Trylle-Max underholdte
 
1. Father McChinn's Immorallic Doubledecker (Rødbyhavn) vandt pengepræmier
X-Rays (Holeby) blev nr. 2 i publikumsaftemningen
Dix Sept (Hillested) blev nr. 3 i publikumsafstemningen
Back Ole (Maribo) blev nr. 2 i dommerafgørelsen
Daydreamers (Maribo) - Whom (Nyk.F.) - Merry Go Round (Sakskøbing) - Sticks and Stones (Horslunde) - Accidents (Nakskov) - Fiddlers (Toreby)
NyDag 14.6.68: "Det er meningen, at vi vil give nogle af de hidtil små ukendte popgrupper fra landsdelen mulighed for at vise, hvad de egentlig kan, siger Henry Thomsen, Flower Pop. Alle grupper kan deltage, og der bliver to afdelinger – en hvor det bliver publikum, der stemmer om den bedte gruppe, og en hvor der er et mere professionelt tilsnit over bedømmelsen, idet det bliver orkestermedlemmer i andre popgrupper, der danner dommerkomiteen."
Father McChinn’s vandt begge kategorier – det populæreste og det dygtigste orkester.
 
LF-MESTERSKABET I BEAT 1968
3. november Kl. 15-20. Hotel Baltic, Nykøbing F. Arr.: Beat Dancing Show. Solister: The Pretenders, The Servants og The Tormentors. 
 
1. Molly and her Four Poisones Roses (Nyk. F.)
2. Accidents (Nakskov)
3. Our Sound (Nakskov) 
4. Fiddlers (Toreby) - The Up and Down Set - Contact High (Holeby) - Blues Impression - Dix Sept (Horslunde)
Beatmesterskaberne som hidtil var blevet afholdt i Nakskov var nu flyttet til Nykøbing, solistorkestre inddraget, og som noget nyt kunne grupperne selv bestemme hvilke numre de ville fremføre. Dog med et maximumophold på scenen i 18 minutter. 
På et senere tidspunkt blev det besluttet af vinderne kvalificerede sig til  SM i Beat 1969.
"Dommerne blev populære da de i går udpegede Molly and the Four Poisoned Roses som vindere af mesterskab og guldmedaljer. Sølv- og bronzemedaljer gik til de to Nakskov-orkestre "Accidents" og "Our Sound". Den vindende gruppe gjorde en festlig entré med viftende dannebrogsflag og nyoptrukne sukkerroer, som gruppens to kvindelige medlemmer under koncerten sad og parterede til stor undren for alle udenforstående. Orkesteret var uden tvivl det dygtigste. Det leverede god bluespræget avanceret beatmusik på en utraditionel måde. Egne numre med et improviseret præg fik en tætpakket sal på 600 unge til at leve med i det er skete på scenen. Orkesteret havde virkelig tag i publikum og man havde ikke indtryk af et landsdelsorkester, men et professionelt avanceret orkester" NyDag.
 
 
 

 

Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com