R

 
DANMARKSMESTERSKABET I PIGTRÅD 1964
 
I forbindelse med Danmarkspremieren på filmen "Some People" gik filmselskabet Europa og ugebladet Ude og Hjemme sammen om at arrangere dette todelte DM i pigtråd. For at deltage skulle orkestrene opfylde visse krav: Højst fem medlemmer og mindst to elguitarer. Desuden skulle de indspille et bånd med nogle numre og indsende det til dommerkommiteen bestående af: Mogens Greve (Ude og Hjemme), Dir. Harry Olsen (Europa Film), Ib Glindemann og Jørn Adrian (Mørks Musikforlag). Af de 35 tilmeldte orkestre udvalgte dommerne finalisterne. Stationært lydanlæg.
 
Finale:
12. april. NORA BIO. Blandet underholdning: Vedbæk Pigegarde, Jørgen Mylius (Popquiz). Konferencier: Anders Dahlerup. Solister: Jette Ziegler og The Beefeaters. 
 
1. Les Amis (Odense) (Vandt kontanter og pladeindspilning)
2. The Rocking Ghosts (Hvidovre)
3. The Golden Strings (Esbjerg)
4. The Defenders (Arhus) 
 
Les Amis spillede 'Please, please me' og 'Sweet Nuthin's' og vandt. De blev lovet en pladeindspilning af Triola og medvirken i en 'pigtrådsfilm', men det blev ikke til noget. "Vennerne" fra Odense sejrede stort. De spillede fortrinsvis egne kompositioner" Fyns Tidende
 
 
KØBENHAVNSMESTERSKABET I PIGTRÅD 1964
 
27. Januar. NORA BIO. Solister: J. Reimar & Scarlets, Kate Sand samt Ramon Moreno.
Publikum fik stemmesedler, som udløste præmier, hvis de ramte samme vindere som dommerne. 'Some People' blev vist.
 
1. The Rocking Ghosts (Gavekort til musikforretning)
2. The Sleepwalkers
3. Jolly Boys
Las Vegas - Moonlighters - The Mustangs - Rockwells
 
"Efter filmen gik det så løs med selve konkurrencen. Stemningen steg snart til helt fabelagtige højder, og det varede ikke længe inden biografen var et kogende, sydende hav af begejstring. Der rockedes og twistedes mellem rækkerne, og jubelen fik bygningen til at ryste i sin grundvold" Ude og Hjemme.
 
 
Les Amis
 
 
 
 
 

 

Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com