R

DANMARKS KINKS
27.marts 1965. BOULEVARD TEATRET, Kbh.
 
Denne konkurrence skulle egentlig være landsdækkende, men blev en københavner-begivenhed. Dvs. det blev den næsten heller ikke. Den blev nemlig ramt af problemer, og er med god grund nærmest glemt. Den forsvandt næsten i al den opmærksomhed The Rolling Stones’ danmarksbesøg samtidig fik af publikum og presse.
Den blev da også den sidste af disse idolkonkurrencer, der tidl. var startet med Danmarks Cliff Richard. Samtidig blev den beskyldt for korruption. Kun ganske lidt omtale nåede aviserne:
”Svindel med stemmerne?
Små 500 kårede lørdag aften de danske The Kinks i Boulevard-Teatret i København. Efter stemmeoptællingen var The Harmony Spooks vindere, men arrangørerne underkendte siden denne afgørelse, efter at have konstateret at en snes af sedlerne var skrevet med samme skrift. Kun ti stemmer skilte 1. og 2. Plads. Efter omvoteringen blev Heaters nr. 1 mens Shouting Guys besatte andenpladsen” (E.B. 29.3.)
Desuden havde Harmony Spooks glemt at et af kriterierne i konkurrencen var, at mindst et af de tre numre, hvert orkester spillede, skulle være selvkomponerede. Endelig blev Heaters’ pladeindspilning ikke udsendt af pladeselskabet.
 
1.The Heaters (Valby) (Pladeindspilning for Music Corner + 500,-)
2. Shouting Guys (Kbh.)
Harmony Spooks (Valby) - The Shadderhands (Rødovre)
 
The Heaters
 
 
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com