R

DE DANSKE BEATLES - ’DANMARKS BEATLES’

19. April 1964 kl.19.30. HOLTE HALLEN. Dommer: Lorne Lesley. Solister: Melvis and his Gentlemen - The Weedons
 
1. The Beethovens (Præmie pladekontrakt med EMI)
2. The Moonlighters (Kbh.)
3. The Sleepwalkers (Kbh.) 
Les Araignees - Baronerne - Blackpooles (Søllerød) - The Boogie Boys - The Boys - The Canyons (Dragør) - Chris John and the Riders - The Diamonds -  Five Danes (Kbh.) (m. Ole Bredahl) - The Giants (Kbh) - The Griffins (Frederiksberg) - The Hellions (Herlev) - The Herons - Las Vegas (Kbh.) - Playboys - The Shindings - The Shouts (Roskilde) - The Spotlights - Telstars (Kbh.) - The Treffters (Hvidovre) - The Typhoones (Frederiksberg).
 
Regler: “Hvert orkester skal spille to numre. Det første skal være det nummer, som orkesteret mener, det er stærkest i, og for dette vil der blive givet karakter i SCENEOPTRÆDEN. Det andet nummer SKAL være et beatles-nummer, dvs. en melodi, som The Beatles har indspillet på plade, der er udkommet her i landet. For dette vil der blive givet karakter i BEATLES-SOUND. Vinderen vil få 500 kr. + kontrakter. Nr. 2 vil blive honoreret med 300 kr. og nr. 3 med 100 kr.”.
Ole Fick: "Da vi for det meste spillede Chuck Berry, Elvis og forskelligt bluesbaseret materiale (det er så let at spille) så vi os nødsaget til at skifte navn til The Beethovens, hentet fra Chuck Berry-sangen "Roll Over Beethoven". The Beatles havde den med på albummet With The Beatles. Så syntes vi godt, vi kunne deltage i konkurrencen. Og det mest besyndelige var, at vi vandt. Det satte gang i turnelivet, og vi blev sendt rundt i Finland og Tyskland i månedvis, og vi var jo ikke andet end store børn. Vi rejste naturligvis mest af alt Danmark tyndt."
Bjarne Krohn fra Sleepwalkers: "Da vi blev nr. 3 i Danmarksmesterskabet i Beatlesmusik, var vi blevet kontaktet af Lauren Leslie, som delte præmierne ud. Hun ville godt have os med i de svenske folkeparker, men desværre måtte vi sige nej, fordi to af vore musikere stod i lære. Det blev i stedet Moonlighters, der kom til at turnere rundt."
Den engelske sangerinde Lorne Lesley, der var dommer, blev nemlig gode venner med The Moonlighters, som efter konkurrencen fungerede som hendes beckingband.
 
Claus Hellgren Larsen  | Hellgren2@gmail.com